Польща прийняла важливий документ по окупованому Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща прийняла важливий документ по окупованому Криму

Польща прийняла важливий документ по окупованому Криму
Джерело:  online.ua

Польська влада закликала Росію припинити незаконну окупацію Криму та порушення прав людини на анексованому півострові.

Про це йдеться в ухваленій у Польщі декларації про невизнання анексії Криму, яка була опублікована на сайті польського МЗС, передає ONLINE.UA.

У документі зазначено, що незаконною анексією українського Криму і Севастополя Росія підірвала основний принцип міжнародного права, який поділяють усі держави світу. Цей принцип полягає в тому, що "жодна країна не може змінити кордони іншою силою".

Також в польському МЗС нагадали про підписаний в 1994 році Будапештський меморандум. У ньому Росія взяла на себе зобов'язання поважати незалежність, суверенітет та існуючі кордони України, а також гарантувала, що буде утримуватися від застосування сили проти територіальної цілісності або політичної незалежності України.

В "кримській" декараціі польська влада призвала країни-члени ООН поважати принцип міжнародного права та слідувати відповідно до резолюції Генасамблеї ООН.

Раніше у Варшаві також підтримали декларацію США по окупованому Криму. Глава польського МЗС Яцек Чапутовіч заявив, що Польща повністю підримує американську "кримську декларацію", в якій прописано, що США ніколи не визнають незаконну анексію Криму Росією.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Москві поставили під сумнів стабільність зовнішньої політики США після прийняття декларації по окупованому Криму, якою Вашингтон заявив, що ніколи не визнає незаконне захоплення півострова Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?