У Києві померла відома українська журналістка
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві померла відома українська журналістка

У Києві померла відома українська журналістка
Джерело:  golos.ua

У Києві померла відома журналістка Надія Фурс. Талановита редакторка наукових журналів пішла з життя у віці 96 років після тривалої хвороби.

Про смерть Надії Сергіївни Фурс повідомляє "Голос України", передає ONLINE.UA.

Надія Фурс народилася в 1921 році в Києві. Вона вчилася в Київському університеті ім. Шевченко на факультеті філології, але не закінчила його через війну.

Під час війни Надія Сергіївна добровільно вступила в загін партизанів. Вона приймала передачі Радіоінформбюро, записувала інформацію разом зі своїми друзями на листівках і інформувала населення про реальну ситуацію на фронті.

Надія Фурс (фото з архіву родини журналістки - golos.com.ua)

Після війни Фурс закінчила університет, але зв'язала все своє подальше життя з журналістикою. У 1950 році Надія Сергіївна стала редактором Академії наук України, в 1959 - заступником головного редактора журналу "Наука і життя", а потім стала головним редактором науково-популярної літератури у видавництві АН України "Наукова думка".

У 1965 році Надія Фурс стала заступником головного редактора журналу "Кібернетика", в якому пропрацювала майже півстоліття, до 2013 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 12 липня в Харкові померла телеведуча і журналістка Оксана Пількіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?