Гройсман розказав, коли Україна "рішуче знизить ціни на газ"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гройсман розказав, коли Україна "рішуче знизить ціни на газ"

Гройсман розказав, коли Україна "рішуче знизить ціни на газ"
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд планує виставити на електронні аукціони 44 земельних ділянки з запасами 150 мільярдів кубометрів газу, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні ми приймемо рішення про відкриття інформації про геопросторові дані, про проведення аукціонів. У нас вже підготовлені 44 земельні ділянки з запасами 150 млрд кубічних метрів газу, які вимагають інвестицій, технологій", - заявив він на засіданні уряду.

Гройсман підкреслив, що основна мета уряду - відкрити всі геодані про надра, дати можливість на основі прозорих аукціонів приходити українському і світовому бізнесу і добувати український газ, щоб Україна мала змогу взагалі відмовитися від імпорту.

"Як тільки ми відмовимося від імпорту, ми відразу ж рішуче знизимо ціни на газ, і не будемо залежати від світової кон'юнктури цін на газ", - пояснив він.

Нагадаємо, вже більше року Україна знаходиться в складному переговоному процесі з МВФ про підвищення цін на газ. Фонд вимагає підняти тарифи для населення до 60%, пояснюючи цю вимогу зростанням цін на газ на міжнародному ринку.

В Україні цю вимогу вважають невиправданою. Тому українська сторона запропонувала МВФ вже вісім варіантів зміни цін на газ в Україні, щоб уникнути "непідйомного" підвищення тарифів, на яких наполягає МВФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що переговори щодо ціни на газ в Україні між Мінфіном і МВФ проходять конструктивно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?