Волкер назвав єдиний варіант успішного вирішення конфлікту на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Волкер назвав єдиний варіант успішного вирішення конфлікту на Донбасі

Волкер назвав єдиний варіант успішного вирішення конфлікту на Донбасі
Джерело:  Голос Америки

Розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі, яке єдиним варіантом вирішення конфлікту вважають у багатьох країнах, стане успішним, якщо Росія вирішить вивести свої війська зі сходу України.

З такою заявою виступив спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю "Голосу Америки", передає ONLINE.UA.

Волкер зауважив, що вже 26 липня в Берліні він зустрінеться з політдиректорами МЗС країн "нормандської четвірки", щоб обговорити ситуацію на сході України. На цій зустрічі буде обговорюватися миротворча місія.

"Росія запропонувала ідею, щоб ООН забезпечила захист моніторингової місії ОБСЄ. Втім, на думку США, Німеччини, Франції та України, повинна бути справжня миротворча місія, щоб забезпечити безпеку на більш широкому рівні. Сподіваюся, ми зможемо обговорити саме цей формат миротворчої місії", - уточнив Волкер.

Він також підкреслив, що успішною ця місія буде тільки в тому випадку, якщо Росія вирішить завершити конфлікт і піти з Донбасу. Для прискорення цього процесу, дипломати Франції та Німеччини разом з Волкером продумали низку ідей, які Волкер вже найближчим часом буде обговорювати з російською стороною.

Також дипломат повідомив, що після зустрічі в Берліні з політдиректорами країн "нормандської четвірки", Волкер зустрінеться з помічником Путіна Владиславом Сурковим, з яким також обговорить ідею введення миротворців ООН на Донбас.

Нагадаємо, США і Україна наполягають на тому, щоб миротворчий контингент ООН був введений на всю територію Дондасу, включаючи тимчасово неконтрольовані Україною кордони РФ. Москва виступає категорично проти даної пропозиції - Путін погоджується на введення миротворців тільки на лінії розмежування конфлікту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ватажок "ДНР" Олександр Захарченко висунув нові загрози Україні щодо введення миротворців ООН на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?