Влада Греції назвала шокуючу причину смертельних пожеж в країні
Категорія
Події
Дата публікації

Влада Греції назвала шокуючу причину смертельних пожеж в країні

Влада Греції назвала шокуючу причину смертельних пожеж в країні
Джерело:  online.ua

Заступник міністра внутрішніх справ Греції Нікос Тоскас заявив, що масштабні лісові пожежі в районі Афін могли виникнути через підпали, передає ONLINE.UA з посиланням DW.com.

Він пояснив, що на підставі знімків з супутника можна зробити висновок, що відразу кілька пожеж виникли протягом невеликого проміжку часу уздовж однієї дороги на заході від столиці країни.

"У цьому випадку є не тільки докази, але і свідчення", - додав Тоскас, однак не повідомив деталі, щоб не перешкодити слідству.

Чиновник також зазначив, що у східному напрямку від Афін вогонь поширився з великою швидкістю завдяки екстремально сильному вітру. Вказано, що на даний момент в Греції ніхто не був затриманий за підозрою в скоєнні підпалів. Однак влада Греції не виключає, що поширення пожеж сталося через помилкові дії пожежної охорони і поліції.

"Сила вітрів сягає 10 і 11 балів. Такого у нас ще не траплялося", - заявив заступник голови МВС Греції, додавши, що це може бути наслідком глобальної зміни клімату.

Як повідомляв ONLINE.UA, смертельні пожежі у Греції на захід від грецької столиці досягли таких масштабів, що їх можна побачити з космосу. Перші світлини зробив європейський супутник Sentinel 2 з програми "Коперник".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?