Словаччина хоче вислати дипломата РФ після гучного скандалу з українським послом
Категорія
Політика
Дата публікації

Словаччина хоче вислати дипломата РФ після гучного скандалу з українським послом

Словаччина хоче вислати дипломата РФ після гучного скандалу з українським послом
Джерело:  online.ua

Влада Словаччини вимагає вислати російського дипломата Дмитра Ковалькова, який грубо образив українського колегу Юрія Мушку, пердає ONLINE.UA з посиланням на Aktuality.

"Браво, пане Данко. Ви сміливий чоловік і справжній державець. А посол України просто д*іл" - написав Ковальков на сторінці спікера словацького парламенту Андрея Данко у Facebook.

Зазначимо, що Данко раніше заявив, що український посол не має права вказувати депутатам Словаччини, куди їм їхати чи не їхати.

Депутат опозиційної ліберальної партії SaS Мартін Клус, який у партії відповідає за міжнародний напрямок, зразу ж жорстко розкритикував російського дипломата через подібні висловлювання.

"Це не лише суперечить його статусу, який співвідноситься з окупацією території слов’янської держави іншою слов’янською державою, але він є дипломатом найбільшої слов’янської держави, який вульгарно обзиває свого слов’янського брата"- сказав Клус.

На його думку, Ковальков має щонайменше перепросити в українського посла або подумати над виїздом зі Словаччини.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Греція заявила, що прийняла рішення вислати двох російських дипломатів за звинуваченням у наданні коштів протестним групам, що виступають проти угоди, яка має покласти край давній суперечці Греції з Македонією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?