Як проходило найдовше місячне затемнення століття: Кривавий Місяць 2018 у видовищних фото і відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Як проходило найдовше місячне затемнення століття: Кривавий Місяць 2018 у видовищних фото і відео

Як проходило найдовше місячне затемнення століття: Кривавий Місяць 2018 у видовищних фото і відео
Джерело:  online.ua

В ніч з 27 на 28 липня весь світ спостерігав видовищне астрономічне явище - місячне затемнення, яке стало найтривалішим в XXI столітті. Тривалість місячного затемнення століття склала 103 хвилини.
 
Вражаючі фото і відео Кривавого Місяця 2018 активно публікують в мережі очевидці астрономічного явища, яким пощастило побачити затемнення, передає ONLINE.UA.

Стартувало місячне затемнення о 20:14 - Місяць почав поступово ховатися за тінню Землі. Через годину, о 21:24 почалося часткове затемнення, а о 22:30 - настало повне. Саме в цей момент супутник Землі став "кривавим" через ефект від сонячного світла.

Вся тривалість місячного затемнення 2018 року склала близько чотирьох годин. Завершилося воно близько 02:30 28 липня. Кривавий Місяць змогли спостерігати жителі всього світу. В Україні найкраще було видно затемнення в регіонах, де було ясне небо. Зокрема, українці бачили Кривавий Місяць в Маріуполі, Львові, Херсоні, а також в Луганській області.

Крім Кривавого Місяця на небі в ніч з 27 на 27 липня можна було спостерігати ще одне рідкісне космічне явище - наближення Марса до Землі на рекордно близьку відстань.

Також очевидці зняли на відео унікальне астрономічне явище. Зокрема, в мережі опублікували ролик з Кривавим Місяцем 2018, якого був чітко видно в небі над Старобільськом Луганській області.

Раніше ONLINE.UA публікував пряму онлайн-трансляцію Кривавого Місяця 2018.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?