У Вірменії заарештували колишнього президента: відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

У Вірменії заарештували колишнього президента: відома причина

У Вірменії заарештували колишнього президента: відома причина
Джерело:  news.am

В Єревані заарештували колишнього президента Вірменії Роберта Кочаряна. Його звинувачують в поваленні конституційного ладу в країні в 2008 році, а також незаконному розгоні акцій протесту, в ході чого постраждали сотні людей.

Про арешт екс-президента Вірменії повідомили Новини Вірменії, передає ONLINE.UA.

Рішення про арешт Качаряна було прийнято судом загальної юрисдикції Єревана на підставі клопотання Спеціальної слідчої служби Вірменії. Напередодні співробітники цієї служби висунули звинувачення Кочаряну.

Один із захисників колишнього вірменського глави повідомив, що Кочарян "спокійно відреагував" на рішення суду заарештувати його. Уточнюється, що він не робив ніяких гучних заяв, хоча його адвокати запевнели, що оскаржуватимуть рішення про арешт в судах вищих інстанцій, так як вважають його політичним переслідуванням.

Нагадаємо, Роберт Качарян був президентом Вірменії з 1998 по 2008 рік. Саме він ввів в країні надзвичайний стан в 2008 році, коли на вулиці вийшли сотні тисяч жителів Вірменії, протестуючи проти підсумків президентських виборів, на яких переміг Серж Саргсян. Тоді урядові війська застосовували проти учасників протесту вогнепальну зброю, в результаті чого загинули десять осіб, а ще 250 отримали поранення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Вірменії після гучних акцій протесту обрали нового прем'єра. Ним став Нікол Пашинян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?