В ОБСЄ назвали умову на введення миротворців ООН на Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОБСЄ назвали умову на введення миротворців ООН на Донбас

В ОБСЄ назвали умову на введення миротворців ООН на Донбас
Джерело:  Укрінформ

Генсек ОБСЄ Томас Гремінгер підтримає введення миротворчої місії ООН на Донбас, якщо вона реально призведе до вирішення конфлікту на сході України.

З такою заявою він виступив на прес-конференції в ході візиту в Краматорськ, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Гремінгер підкреслив, що ОБСЄ зацікавлена в тому, щоб надавати підтримку миротворчої місії ООН. За словами генсека, ОБСЄ має можливість багато привнести в цю місію.

Але глава ОБСЄ додав, що на сьогоднішній день стоїть важливе завдання поставити правильну концепцію в питанні про введення миротворців ООН на Донбас. За словами Гремінгера, є безліч ідей з цього напрямку і всі вони різноманітні. Тому сторонам перегворного поцесса необхідно прийти до спільного розуміння, якою має бити миротворчої місія ООН.

У той же час, відповідаючи на уточнююче питання про те, якої концепції дотримується саме він, представник ОБСЄ сказав, що як генеральний секретар може робити тільки якісь припущення. Гремінгер нагадав, що обговорення даного питання знаходиться на рівні Нормандської четвірки, а також спецпредставника Держдепу США Курта Волкера і радника Путіна Владислава Суркова.

"Мені здається, саме в рамках цих форматів треба виходити на взаємне розуміння, перед тим, як ми потім зможемо запустити офіційні переговори в рамках Ради безпеки ООН", - підвів підсумок Гремінгер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Курт Волкер назвав єдиний варіант успішного вирішення конфлікту на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?