Вперше в Європі: Естонія ввела безкоштовний проїзд у громадському транспорті
Категорія
Світ
Дата публікації

Вперше в Європі: Естонія ввела безкоштовний проїзд у громадському транспорті

Вперше в Європі: Естонія ввела безкоштовний проїзд у громадському транспорті

Естонія скасувала плату за проїзд у міжміському транспорті, ставши першою в історії європейської країною, яка ввела безкоштовний проїзд у громадському транспорті.

Про введення безкоштовного проїзду в автобусах міжміського сполучення повідомила міністр економіки і інфраструктури Естонії Кадрі Сімсон, передає ONLINE.UA з посиланням на AFP.

Метою таких нововведень стало створення умов для жителів сільської місцевості, щоб вони рідше переїжджали в місто, а також скорочення викидів парникових газів. З метою реалізації відповідних заходів парламент Естонії в 2017 році обмежив обсяги використання викопних видів палива в країні - до 2030 року вони не повинні перевищувати рівень 2012 року.

"Ми повинні знайти способи залучити людей подорожувати екологічно, наприклад, користуватися громадським транспортом", - додала Сімсон.

Слід зазначити, що міжміські поїздки на громадському транспорті стали безкоштовними в 11 з 15 регіонів Естонії. Ще в 2013 році в столиці балтійської країни, в Талліні були введені бескоштовні поїздки у міському транспорті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Києві з 15 липня подорожчав проїзд в міському транспорті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?