Відставка уряду та Путіна: в Росії проходять масштабні мітинги проти пенсійної реформи
Категорія
Світ
Дата публікації

Відставка уряду та Путіна: в Росії проходять масштабні мітинги проти пенсійної реформи

Відставка уряду та Путіна: в Росії проходять масштабні мітинги проти пенсійної реформи
Джерело:  online.ua

У Москві і ще ста містах Росії проходять масштабні мітинги проти пенсійної реформи, в рамках якої російська влада підвищила вік виходу на пенсію жінкам до 63 років, а чоловікам - до 65 років. Учасники акцій протеста вимагають відставки уряду і президента.

Про акції протесту в Москві повідомив російський опозиціонер Сергій Удальцов в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Головні вимоги мітингу - відправити уряд у відставку, зупинити процес прийняття закону про підвищення пенсійного віку і провести з даного питання загальноросійський референдум. Звучать і гасла про відставку президента Путіна",- повідомив Удальцов.

Він уточнив, що в акції в Москві на проспекті Сахарова беруть участь не менше 50 тисяч осіб. Через великий наплив людей поліція не встигає пропускати учасників протесту через рамки.

"Ні пенсійному геноциду!", "Руки геть від наших пенсій!", "Ганьба реформі Путіна-Медведєва!",- скандували на акції протесту росіяни, які в завершенні мітингу спалили портрети перших осіб Росії, включаючи фото Путіна, причетних до законопроекту про підвищення пенсійоного віку в країні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російська влада всіма силами перешкоджає проведенню протестних акцій в Росії - там навіть ЗМІ заборонили згадувати скандальний законопроект в своїх сюжетах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?