Ще одна країна офіційно засудила незаконну анексію Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще одна країна офіційно засудила незаконну анексію Криму

Ще одна країна офіційно засудила незаконну анексію Криму
Джерело:  online.ua

Канада не визнає анексію Криму Росією. Влада цієї країни вважає, що, окупувавши Крим, Москва порушила міжнародне право, силою змінивши кордони України.

Про це йдеться в офіційній заяві, яку було розміщено 28 липня на сайті уряду Канади, передає ONLINE.UA.

"Канада підтверджує своє незмінну повагу до територіальної цілісності України і засуджує дії, вжиті Росією для насильницької інтеграції Кримського півострова до Росії, в тому числі через відкриття моста через Керченську протоку в травні 2018 року", - йдеться в заяві.

Також в канадському уряді стурбовані, що Росія масово порушує права людини в анексованому Криму, застосовуючи тортури, арешти і репресії проти всіх незгодних з російською політикою по півострову. Канадська влада закликала Москву звільнити всіх українських політв'язнів, включаючи Олега Сенцова, які незаконно були вивезені в Росію після засудження в "окупантських" судах, юрисдикцію яких не визнають в канадському уряді.

"Канада твердо підтримує народ України. Міжнародне співтовариство повинне зберігати тиск, в тому числі через економічні санкції, поки Росія не почне поважати міжнародне право і суверенітет України", - підкреслила в заяві по Криму влада Канади.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США прийняли важливу декларацію по окупованому Криму, яку розкритикували в Москві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?