Кривавий Місяць зняли з космосу: з'явилися нові яскраві фото найдовшого затемнення
Категорія
Технології
Дата публікації

Кривавий Місяць зняли з космосу: з'явилися нові яскраві фото найдовшого затемнення

Кривавий Місяць зняли з космосу: з'явилися нові яскраві фото найдовшого затемнення
Джерело:  online.ua

В ніч з 27 на 28 липня земляни спостерігали одне з найяскравіших астрономічних подій - місячне затемнення, яке стало найтривалішим в XXI столітті. У мережі публікують багато знимків Кривавого Місяця з усіх куточків земної кулі, але одними з найпопулярніших фото стали знімки найдовшого місячного затемнення століття, зняті з космосу, передає ONLINE.UA.

Автором знімків Кривавого Місяця, які були зроблені з МКС, став німецький астронавт Олександр Герст, який в даний час знаходиться на Міжнародній космічній станції. На своїх фотографіях він показав, як Місяць поступово ховався в тіні Землі, "забарвлюючись" в червоний колір - цей процес він назвав магічним.

Нагадаємо, місячне затемнення 27 липня 2018 року стало самим тривалим в поточному столітті: його тривалість склала 103 хвилини при максимально можливої тривалості затемнення в 108 хвилин. Побити цей рекорд зможе затемнення 2123 року, яке, за прогнозами астрономів, триватиме 106 хвилин. Тривалість усіх фаз затемнення склала шість годин 14 хвилин.

Раніше ONLINE.UA публікував фото і відео Кривавого Місяця 2018, які поширюють в мережі очевидці унікального астрономічного явища.

==00--

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?