Оприлюднено понад 300 документів про зв'язки Манафорта з Януковичем
Категорія
Світ
Дата публікації

Оприлюднено понад 300 документів про зв'язки Манафорта з Януковичем

Оприлюднено понад 300 документів про зв'язки Манафорта з Януковичем
Джерело:  Голос Америки

Спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідує справу колишнього глави штабу Дональда Трампа Пола Манафорта, передав до суду понад 300 документів, в яких розкриті деталі співпраці політтехнолога з колишнім українським президентом Віктором Януковичем та "Партією регіонів".

Дані документи про зв'язки Манафорта з Януковичем вже розглядають у федеральному окружному суді, передає ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.

Відзначається, що документи відносяться до різних часових періодів. Вони охоплюють передвиборну кампанію Януковича і навіть зачіпають питання прес-конференції колишнього українського лідера, присвяченій ста дням його перебування на посаді президента України.

Зокрема, в документах, які раніше надійно приховували від громадськості, пролито світло на багато особливостей української політики. Наприклад, в одному з листів Манафорта, адресованому політичному консультанту Тедові Дівайну, детально розписано виступ колишнього прем'єра Миколи Азарова на з'їзді "Партії регіонів" у вересні 2010 року. Там міститься так звана інструкція, в якій зазначено, що "Азаров виступатиме 10-12 хвилин на російській мові, він буде критикувати Тимошенко за безлад, який вона залишила після себе. Після цього слово візьме Янукович - в 5-7 хвилинної промові українською мовою він представить свою програму "Україна для людей".

У цьому ж документі зазначено, що вартість проведення з'їзду "Партії регіонів", про який йде мова, становить 565 тисяч доларів. Так само є договір про консультаційні послуги фірми Теда Дівайна, яка тільки за квітень і травень 2014 року мала отримати 200 тисяч доларів.

Серед представлених до суду документів є також лист Манафорта Януковичу, в якому американський політтехнолог розписав відповіді на питання, які Януковичу задавали під час "ювілейної" конференції, присвяченій 100 дням його президентства.

"Ми активно розвивали концепцію антисемітизму, як частини [поглядів] [української] опозиції (...). Це було ключовою частиною нашої вашингтонської стратегії",- писав Манафорт Януковичу в цьому ж посланні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Мюллер оприлюднив список імен 35 свідків у справі Манафорта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?