Російські хакери провели потужну атаку на німецькі медіакомпанії
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські хакери провели потужну атаку на німецькі медіакомпанії

Російські хакери провели потужну атаку на німецькі медіакомпанії

Німецькі компанії ZDF і WDR зазнали потужної хакерської атаки, за якою стоять росіяни. Відомо, що їх сервера намагалися зламати зловмисники хакерської групи Sandworm.

Про нову потужну хакерську атаку повідомило DW з посиланням на витримки з ще не опублікованого матеріалу журналу Der Spiegel, передає ONLINE.UA.

Джерела в структурах безпеки повідомили виданню, що в компанії ZDF підтвердили факт хакерської атаки, а в WDR не стали коментувати інцидент з метою безпеки. Компанії-жертви російських хакерів відзначили, що атака була здійснена на десятки комп'ютерів, але витоку даних вдалося уникнути.

Слід зазначити, що це не перша атака російської хакерської групи Sandworm на німецькі медіакомпанії, пов'язані з дослідженнями в сфері хімічної зброї. На початку липня було зафіксовано ще кілька аналогічних випадків.

Не виключається, що мішенню російських хакерів є швейцарська лабораторія в Шпіці, яка займається аналізами у справі з отруєнням російського шпигуна Сергія Скрипаля в британському Солсбері.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, хакери, пов'язані з Росією, зламали мережі американських електричних компаній.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?