У Великій Британії оприлюднили доповідь про втручання Росії в референдум по Brexit
Категорія
Світ
Дата публікації

У Великій Британії оприлюднили доповідь про втручання Росії в референдум по Brexit

У Великій Британії оприлюднили доповідь про втручання Росії в референдум по Brexit
Джерело:  Daily Mail

Росія втручалася не тільки в вибори президента США в 2016 році, але і в британський референдум по Brexit.

Доповідь з доказами російського втручання в Brexit 29 липня оприлюднив глава комітету з цифрових технологій британської палати громад Деміан Коллінз, передає ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail.

Коллінз повідомив, що в ході розслідування встановлено безліч доказів спроб російського втручання в референдум по Brexit через соцмережі Facebook і Twitter. За його словами, користувачі соцмереж навіть не здогадувалися, що є жертвами політичної реклами Росії, так як за допомогою фейкових сторінок російська сторона вправно таргетувала людей з метою дезінформації.

"Ми чули свідоцтва про скоординовані кампанії російських відомств з метою вплинути на те, як люди голосують по всьому світу. Це передбачає поширення реклами через Facebook під час виборів в інших країнах і в порушення їх законів. Facebook не зміг виявити це в той час і виявив це лише після неодноразових закликів вивчити свідоцтва подібної діяльності",- додав Коллінз.

Глава комітету з цифрових технологійвважає, що необхідно в терміновому порядку провести ретельний аналіз втручання Росії в голосування по всьому світу, вивчивши як саме реклама і фейкові акаунти використовуються в соціальних ЗМІ для втручання в демократичні процеси в Європі.

"Постійно удосконалюється методика цих кампаній, які скоро посиляться за рахунок розвитку технології доповненої реальності, тому проведення даного аналізу є терміновим завданням",- підсумував Коллінз.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ключовий спонсор кампанії по виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу Аррон Бенкс 11 разів таємно зустрічався з послом Росії Олександром Яковенко перед референдумом по Brexit і протягом декількох місяців після нього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?