Стало відомо, як Росія виселяє жителів Криму з українськими паспортами
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, як Росія виселяє жителів Криму з українськими паспортами

Стало відомо, як Росія виселяє жителів Криму з українськими паспортами
Джерело:  24 канал

Російські окупанти в анесованому Криму продовжують політику заміщення населення - вони навмисне виселяють корінних кримчан з українськими паспортами, заселяючи Крим приїжджими росіянами.

Про ситуацію з виселенням кримчан з півострову розповіла журналістка Лариса Волошина, передає ONLINE.UA з посиланням на 24 канал.

За словами Волошиної, на сьогоднішній день грошей корінним кримчанам категорично не вистачає, так як окупанти позбавляють їх роботи - без причин закривають ринки, забороняючи людям торгувати.

"Те, чим жили кримчани, до чого вони звикли, зараз прибирається шаленими темпами. Немає ніякої роботи, крім мілітаристського сектора",- розповідає журналістка.

За її словами окупанти також проводять програму заміщення населення "Гідна старість". Її суть полягає в тому, що військовим пенсіонерам з Росії видаються кредити під мінімальні відсотки на придбання нерухомості в Криму. Ця програма спрямована на те, щоб колишні російські військові переїхали жити до Криму, замінивши собою корінних кримчан.

При цьому кримчанам з українськими паспортами навпаки пропонують програму з переселення на Далекий Схід. Людей "підкуповують" також безкоштовним навчанням дітей жителів Криму в російських вузах, що робиться також з метою заміщення населення. Хоча у кримських вузах при цьому, по ствердженню місцевих викладачів, є програми бюджетного навчання, но кримських дітей на них немає - на бюджеті в університетах вчаться тільки діти росіян.

"Всіляко сприяють, щоб кримські діти їхали вчитися в російські вузи і не поверталися. Але, як розповідають викладачі кримських вузів, з усією Росії до них поступають на бюджет. Але це люди з Удмуртії, а не кримські діти",- підкреслює Волошина.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Меджлісі заявили, що Росія намагається вижити корінне населення окупованого Криму і заселити півострів бурами-африканцями європейського походження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?