Папа Римський покарав високопоставленого кардинала за сексуальне насильство над дітьми
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Римський покарав високопоставленого кардинала за сексуальне насильство над дітьми

Папа Римський покарав високопоставленого кардинала за сексуальне насильство над дітьми

88-річний кардинал Теодор МакКарік позбувся членства в Колегії кардиналів Ватикану через гучний секс-скандал. Папа Римський Франциск відправив його у відставку та наказав "присвятити своє життя молитвам та покаянню".

Про гучну відставку кардинала Ватикану повідомляє The New York Times, передає ONLINE.UA.

Повідомляється, що колишній архієпископ Вашингтонський звинувачується в сексуальній нарузі над неповнолітніми семінаристами в кінці 60-х - початку 70-х років. На даний момент Маккарік запевняє, що не пам'ятає подібних фактів свого життя, але є ряд доказів того, що він на протязі двох десятиліть домагався юних семінаристів, а потім хвалився цим єпископам.

Зокрема, одному з жертв кардинала на ім'я Джеймс на сьогоднішній день виповнилося вже 60 років. Він стверджує, що з 11 років МакКарік домагався його, після чого піддавав сексуальному насильству майже 20 років.

Видання зазначає, що кардинал МакКаррік став першим кардиналом в історії Ватикану, який позбудеться членства в Колегії кардиналів через звинувачення в сексуальному насильстві. Поки він залишається священиком, але позбавляється свого високого чину.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Ватикані заявили, що для служіння Ісусу Христу не обов’язково зберігати фізичну невинність, зазначивши, що тепер "наречені Христа" мають право втрачати цноту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?