3D-будинки для астронавтів: в NASA показали, яке житло побудують на Марсі
Категорія
Технології
Дата публікації

3D-будинки для астронавтів: в NASA показали, яке житло побудують на Марсі

3D-будинки для астронавтів: в NASA показали, яке житло побудують на Марсі
Джерело:  online.ua

Експерти NASA провели конкурс на проекти будівництва житла на Марсі для астронавтів. Вони обрали п'ять фіналістів, ідеї яких визнані кращими за фізичними та функціональними характеристиками.

Фото і відео кращих проектів житла на Марсі були опубліковані на офіційному сайті NASA, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що призовий фонд конкурсу склав 100 тисяч доларів. Їх розділили між п'ятьма фіналістами, які представили найоригінальніші макети будинків для астронавтів з 18 команд.

Переможцем конкурсу стала команда з Арканзасу. Вона запропонувала проект житла, ресурси на яке будуть збирати роботи прямо на Червоній планеті. Сам же будинок вони пропонують роздруковувати на 3D-принтері, що дозволить в майбутньому розширювати площу будівлі при збільшенні кількості жителів.

Також до п'ятірки лідерів увійшли ще чотири проекти, ідеї яких будуть використані при зведенні житла для астронавтів на Марсі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в мережі показали яскраві фото Кривавого Місяця, який зняли з МКС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?