Дуже "жорсткий" Brexit - Британія вирішила використати Збройні сили
Категорія
Політика
Дата публікації

Дуже "жорсткий" Brexit - Британія вирішила використати Збройні сили

Дуже "жорсткий" Brexit - Британія вирішила використати Збройні сили
Джерело:  online.ua

Влада Великої Британії має намір використати Збройні сили країни для доставки продуктів харчування, ліків і палива в разі нестачі, якщо країна вийде з ЄС без угоди, передає ONLINE.UA з посиланням на The Times.

Видання повідомляє, що уряд уже розробив відповідний план.

"Вертольоти і армійські вантажівки будуть використовуватися для перевезення вантажів для вразливих верств населення, якщо блокування портів призведе до нестачі продовольства, палива і медикаментів. Збройні сили зазвичай використовують для надання допомоги цивільним тільки в надзвичайних ситуацій цивільного характеру", - сказано в повідомленні.

Анонімні джерела видання зазначили, що "офіційного запиту" про надання допомоги не надходило, однак Збройні сили готові підтримати регіональні влади.

Магазини країни уже попередили своїх постачальників про необхідність створення запасів таких товарів, як чай і кава.

"З проблемами в разі "жорсткого" Brexit може зіткнутися і Національна служба охорони здоров'я, якій доведеться закуповувати лікарські препарати за межами ЄС, щоб створити їх резерв в лікарнях", - пише The Times.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем’єрка Великої Британії Тереза Мей заявила, що законодавців постійно намагаються підірвати її план виходу з Європейського Союзу. Вона також підкреслила, що не має наміру проводити другий референдум по Brexit незалежно від обставин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?