Додон хоче імпортувати газ в обхід України
Категорія
Україна
Дата публікації

Додон хоче імпортувати газ в обхід України

Додон хоче імпортувати газ в обхід України
Джерело:  online.ua

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що його країна зацікавлена в поставках російського газу в обхід України, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Звичайно, для Молдови дуже важливо отримувати безперебійно енергоносії. Я пам'ятаю початок 2009 року, коли я був віце-прем'єром і коли був заблокований транзит газу через Україну: це було дуже серйозною проблемою для Молдови. Тому якщо з'явиться додаткова можливість отримувати російський газ через інші альтернативні маршрути, для нас це цікаво", - сказав Додон.

Окрім того, він додав, що трубопровід "Ясси - Кишинів", який зараз будується, дасть країні можливість мати менше ризиків, "враховуючи ту ситуацію, яка відбувається з транзитними країнами".

Зазначимо, нещодавно Додон заявив, що часто їздить в Москву, щоб покращити політичні відносини з Кремлем, а також "виправити помилки", які створив уряд його країни. Окрім того, Додон наголосив, що відносини з Україною та Румунією знаходяться на хорошому рівні, тому в Київ і Бухарест їхати поки немає потреби.

Як повідомляв ONLINE.UA, газопровід "Північний потік" відновив роботу після планових профілактичних робіт, скоротивши транзит через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?