КНДР таємно виробляє нові балістичні ракети - розвідка США
Категорія
Світ
Дата публікації

КНДР таємно виробляє нові балістичні ракети - розвідка США

КНДР таємно виробляє нові балістичні ракети - розвідка США
Джерело:  The Washington Post

Північна Корея порушує договір з США і продовжує будувати нові міжконтинентальні балістичні ракети. Це підтверджують фото зі супутників, які отримала американська розвідка, передає ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.

Розвіддані свідчать про те, що нові балістичні ракети Пхеньян розробляє в центрі Санемдонга, де були створені перші північнокорейські міжконтинентальні ракети. Знімки з супутників підтверджують, що на даний момент йде розробка щонайменше однієї ракети.

Відзначається, що на кадрах, отриманих із супутника, розвідка не помітила саму ракету, але побачила зачохлені тягачі, які раніше перевозили подібні снаряди.

У розвідці США підкреслили, що докази про створення КНДР нової балістичної ракети були отримані в останні кілька тижнів, в той момент коли Трамп заявив про те, що ядерної загрози з боку Північної Кореї більше немає. При цьому Вашингтон і Пхеньян продовжують переговори про ядерне роззброєння КНДР, де пообіцяли знищити полігон, з якого Кім Чен Ин погрожував запустити ракети дальнього радіусу дії по американському острову Гуам.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що має намір заморозити переговори про денуклеаризації з США, якщо Вашингтон відмовиться підписати мирний договір з Пхеньяном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?