31 липня Марс максимально зблизиться із Землею: онлайн-трансляція
Категорія
Технології
Дата публікації

31 липня Марс максимально зблизиться із Землею: онлайн-трансляція

31 липня Марс максимально зблизиться із Землею: онлайн-трансляція
Джерело:  online.ua

У вівторок, 31 липня, відбудеться унікальне астрономічне явище - Марс максимально наблизиться до Землі на відстань 57,8 млн км. Пряма трансляція великого протистояння планет проводиться на офіційному Youtube-каналі NASA, передає ONLINE.UA.

Зближення Марса із Землею почалося 27 липня, о той день коли проходило найтриваліше місячне затемнення. 31 липня Червона планета досягне найближчої точки від нашої планети, очевидцями чого зможуть стати земляни.

Відзначається, що в момент максимального наближення до Землі Марс на земному небі сяятиме як яскрава зірка з червоним відтінком. У цей момент він буде поступатися за яскравістю тільки Венері, а в розмірах на небосхилі досягне 2,8 зоряних величин. Спостерігати за астрономічним явищем можна буде за умови ясного неба або за допомогою невеликого телескопа.

Слід додати, що самою мінімальною відстанню між Землею і Марсом під час великого протистояння планет вважається 55,7 млн км. На таку рекордну відстань планети зближалися 60 тисяч років тому. Наступне подібне зближення Марса з Землею відбудеться тільки в 2287 році.

Останній раз аналогічне велике протистояння Марса з Землею було зафіксовано 28 серпня 2003 року. Тоді Червона планета наблизилася до Землі на 55,8 млн км.

Раніше ONLINE.UA публікував фото Кривавого Місяця 2018, які були зроблені з космосу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?