Стало відомо про гучну відставку в цивільній авіації Малайзії після доповіді по MH370
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо про гучну відставку в цивільній авіації Малайзії після доповіді по MH370

Стало відомо про гучну відставку в цивільній авіації Малайзії після доповіді по MH370
Джерело:  yahoo.com

Керівник департаменту цивільної авіації Малайзії Ажарудін Рахман пішов у відставку після оприлюднення доповіді розслідування по зниклому Boeing в 2014 році, який виконував рейс MH370 з Куала-Лумпура в Пекін.

Про рішення Рахмана повідомляє Reuters, передає ONLINE.UА.

Свою відставку глава цивільної авіцаціі Малайзії пов'язав з виявленими порушеннями в роботі диспетчерської служби. У доповіді зазначено, що диспетчери не змогли ініціювати стандартні аварійні процедури. Також слідство не виявило записів про те, що диспетчера сповіщали військово-повітряні сили країни про трагедію і доказів того, що вони продовжували стежити за радаром після зникнення МН370.

"Тому, з жалем і після довгих роздумів, я вирішив піти у відставку з поста керівника департаменту цивільної авіації Малайзії. Рішення вступить в силу через 14 днів після повідомлення про відставку, яке я зробив сьогодні",- заявив 31 липня Рахман.

Відзначається, що в доповіді по МН370 відповідальність за зникнення МН370 не покладено на авіаційну владу Малайзії. Слідчі не виключають втручання третіх осіб в процес управління Boeing 777, зникнення якого стало однією з найбільших загадок в історії світової авіації.

Нагадаємо, малайзійський літак Boeing 777-200 вилетів з Куала-Лумпура в Пекін в ніч з 7 на 8 березня 2014 року і приблизно через дві години пропав з екранів радарів. На його борту знаходилися 227 пасажирів і 12 членів екіпажу. У 2015 році влада Малайзії визнала, що літак зазнав катастрофи, а всі, хто знаходився на його борту загинули. Розслідування трагедії триває вже чотири роки, але в ході міжнародних пошуків так і не вдалося виявити ніяких слідів зниклого лайнера.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що причиною загадкового зникнення малайзійського Boeing 777-200, який прямував з Куала-Лумпура в Пекін 8 березня 2014 року, могло стати самогубство капітана повітряного судна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?