Естонія готує потужний удар по Росії в кіберпросторі
Категорія
Світ
Дата публікації

Естонія готує потужний удар по Росії в кіберпросторі

Естонія готує потужний удар по Росії в кіберпросторі
Джерело:  Bloomberg

Естонська армія створила підрозділ кіберсил, щоб завдати потужного удару по Росії. Таким чином естонська влада готується до оборони в разі чергового удару з боку РФ.

Про нарощування в Естонії переваги в методах електронної війни повідомляє агентство Bloomberg, передає ONLINE.UА.

Видання нагадує, що Естонія стала першою європейською країною, яка стала жертвою російської кібервійни. Щоб бути готовими до оборони в наступний раз, влада Естонії прийняла рішення створити власний підрозділ кіберсил, який розробляє наступальні можливості країни в віртуальному світі.

Полковник Андрес Хаірк, який командує кіберпідрозділом збройних сил Естонії, підкреслив, що кібервозможності країни будуть застосовані тільки при реальній потребі проти потенційного ворога.

Джерело підкреслює, що незважаючи на те, що російська армія в 150 разів більше естонської, Талін має значну перевагу перед Москвою в кіберпросторі. Відзначається, що в Естонії також розміщений центр кібератак НАТО, на базі якого естонська влада в 2017 році провела перші антіхакерські навчання для міністрів оборони країн ЄС.

Нагадаємо, в 2017 році через російські хакерські атаки в Естонії було зупинено роботу банків, уряду і ЗМІ. У 2016 році російські хакери, які працювали на військову розвідку РФ, були звинувачені в організації атаки на найбільшого виробника сланцевої нафти в Естонії.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що російські хакери здійснили потужну кібератаку на німецькі компанії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?