У "Нафтогазі" розказали, що може зупинити "Північний потік-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

У "Нафтогазі" розказали, що може зупинити "Північний потік-2"

У "Нафтогазі" розказали, що може зупинити "Північний потік-2"

В "Нафтогазі" вважають, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" можуть зупинити санкції з боку США або позиція Данії, передає ONLINE.UA з посиланням на українську службу  Deutsche Welle.

Представники компанії заявили, що Данія може відтермінувати, а в подальшому й ускладнити ситуацію із "Північним потоком-2".

"У них є закон, що дозволяє їм при винесенні відповідного рішення (надання дозволу на будівництво газопроводу – ред.), керуватися міркуваннями національної безпеки, і цього рішення також досі немає", - пояснив комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

Окрім того, він додав, що важливим фактором є американські санкції. За словами Вітренка, у США є розуміння того, що "Північний потік-2" - це "політично мотивований проект, націлений на корумпування європейських політиків та розділення європейських країн".

"Далі просто питання того, коли це буде трансльовано у якісь дії. Плюс, ми також бачимо ініціативу Конгресу США, яка націлена на те, що мають бути запроваджені автоматичні санкції проти "Північного потоку-2". На це також є надії з нашої сторони", - наголосив Вітренко.

Як повідомляв ONLINE.UA, газопровід "Північний потік" відновив роботу після планових профілактичних робіт, скоротивши транзит через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?