В Мінфіні України нарешті пояснили, чому спорожніла казна
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Мінфіні України нарешті пояснили, чому спорожніла казна

В Мінфіні України нарешті пояснили, чому спорожніла казна
Джерело:  online.ua

В. о. міністерки фінансів Оксана Маркарова заявила, що головною причиною низького рівня залишків на єдиному казначейському рахунку є невиконання запланованих на перший квартал 2018 року запозичень у розмірі 56 мільярдів гривень.

Про це вона написала у своєму Facebook, передає ONLINE.UA.

"Станом на початок серпня на гривневому Єдиному казначейському рахунку дійсно було 2 млрд грн, проте додатково на валютних рахунках ДКСУ станом на 1 серпня є еквівалент 20,9 млрд грн (які в стандартному звіті по ДКСУ на початку місяця не відображаються) і, виходячи зі щоденного плану серпня, Мінфін не мав причин продавати валюту. Звичайно, невиконання запланованих на перший квартал 2018 року запозичень у розмірі 56 млрд грн є головною причиною низького рівня гривневого ЄКР", - написала Маркарова.

Вона також наголосила, що загальна ліквідність є достатньою, ситуація під контролем, всі платежі йдуть вчасно і будуть йти вчасно в майбутньому.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на 1 серпня 2018 року залишки коштів на Єдиному казначейському рахунку знизилися до рівня січня 2014 року і склали 1,99 млрд грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?