США арештували "високопоставлених" українських хакерів
Категорія
Світ
Дата публікації

США арештували "високопоставлених" українських хакерів

США арештували "високопоставлених" українських хакерів

Міністерство юстиції США повідомило про арешт 3 громадян України, яких підозрюють в причетності до хакерського угруповання FIN7, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правд у".

Відомство стверджує, що всі затримані - громадяни України: 44-річний Дмитро Федоров, 33-річний Федір Гладир та 30-річний Андрій Колпаков.

"Три високопоставлених члени міжнародної кіберзлочинної групи, що працюють у Східній Європі, були заарештовані і в даний час перебувають під вартою. Їм висунуті обвинувачення в окружному суді США в Сіетлі. Вони вважаються членами хакерської групи, широко відома під назвою FIN7 (також групу називають "Carbanak" або "Navigator")", - сказано в повідомленні.

Вказано, що затримані використовували шкідливе програмне забезпечення, спрямоване на більш ніж 100 компаній США, переважно в ресторанній, ігровій і готельних галузях. Тільки у Сполучених Штатах FIN7 успішно зламали комп'ютерні мережі компаній у 47 штатах.

Нагадаємо, нещодвно хакери, пов’язані з Росією, зламали мережі американських електричних компаній. За попередніми даними, вони можуть влаштувати блекаут.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  російські хакери в ніч на 20 квітня влаштували атаку  на сервіс Google Maps для того, щоб змінити інформацію про Роскомнагляд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?