Сенат США прийняв рішення щодо виділення Україні багатомільйонної допомоги
Категорія
Україна
Дата публікації

Сенат США прийняв рішення щодо виділення Україні багатомільйонної допомоги

Сенат США прийняв рішення щодо виділення Україні багатомільйонної допомоги
Джерело:  online.ua

Сенат США схвалив виділення Україні 250 млн доларів на допомогу в сфері безпеки. З них 50 млн буде виділено на поставки в Україну летальної зброї.

Про це повідомила прес-служба посольства України в США в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Раніше за надання допомоги Україні в сфері безпеки проголосувала Палата представників. Тепер закон повинен підписати президент США Дональд Трамп.

Відзначається, що фінансова допомога Україні в сфері безпеки також передбачає посилення можливостей захисту від кібератак, зменшення залежності від російських інформаційних технологій, сприяння участі у програмах обміну інформацією та забезпечення безпеки комп'ютерних мереж органів державної влади.

"Підтверджується також прихильність Сполучених Штатів Америки Хартії про стратегічне партнерство між Україною і США, з Будапештським меморандумом про гарантії безпеки, підтримці співпраці нашої держави з НАТО",- також зазначено в повідомленні українського посольства в США.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Канаді ухвалили рішення виділити мільйони доларів на допомогу Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?