Пожежі в Греції: через жахливу помилку влади загинули десятки людей
Категорія
Події
Дата публікації

Пожежі в Греції: через жахливу помилку влади загинули десятки людей

Пожежі в Греції: через жахливу помилку влади загинули десятки людей
Джерело:  online.ua

Після смертельних пожеж у Греції стало відомо про серію серйозних помилок місцевої влади, які призвели до загибелі десятків людей, передає ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Так, ЗМІ нещодавно опублікували фото спалених автомобілів у Маті, розташованих неподалік від узбережжя. За словами професора Вассіліса Дігалакіса з Технічного університету Криту, автомобілі у цей район непродумано скерувала поліція.

"Замість того, щоб розвернути автомобілі на головну дорогу, Марафон-авеню, поліція своїми вказівками скерувала автомобілі на південь та на північ до району, невдовзі вщент спустошеного вогнем. Десятки людей загинули, намагаючись вирватись із заблокованих автомобілів та втекти. У той час там не було виходу. Якщо ви поглянете на фото згорілих машин, ви побачите, що вони були заблоковані у всіх напрямках", - пояснив професор.

Цю інформацію підтвердив звіт команди з Афінського університету, в якому йдеться, що зусилля з евакуації Маті були дезорганізовані і викликали затори на дорогах та паніку.

Як повідомляв ONLINE.UA, смертельні пожежі у Греції на захід від грецької столиці досягли таких масштабів, що  їх можна було побачити з космосу.  Перші світлини зробив європейський супутник Sentinel 2 з програми "Коперник".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?