В Угорщині з'явився міністр розвитку українського Закарпаття: в МЗС України обурені
Категорія
Україна
Дата публікації

В Угорщині з'явився міністр розвитку українського Закарпаття: в МЗС України обурені

В Угорщині з'явився міністр розвитку українського Закарпаття: в МЗС України обурені
Джерело:  online.ua

Влада Угорщини заснувала посаду міністра по розвитку українського Закарпаття. У МЗС України обурені та вимагають від Будапешта роз'яснень по цьому рішенню.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС України.

Українська сторона вже вручила ноту тимчасовому повіреному в справах Угорщини в Україні Ласло Папу. У МЗС України висловили рішучий протест на дії офіційного Будапешта, які є черговим недружнім кроком Угорщини стосовно України.

"Не дивлячись на конструктивний підхід української сторони щодо вирішення існуючих проблемних питань, останні дії Угорщини свідчать про вибір конфронтації замість співпраці та пряме втручання у внутрішні справи України",- йдеться в повідомленні МЗС.

Також в заяві МЗС України зроблено акцент на те, що останні заяви прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що він не вірить в євроінтеграційні наміри Києва, відображають підходи країни-агресора і невідповідають політиці ЄС. У Будапешті спростовують ці звинувачення, запевняючи, що в політиці з Україною домагаються тільки відмови Києва від законів, які "дискримінують права 150 тисяч закарпатських угорців".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Угорщина пригрозила блокувати всі рішення за підсумками саміту НАТО по Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?