В Україні жінки-парашутистки встановили нові світові рекорди: опубліковані видовищні відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

В Україні жінки-парашутистки встановили нові світові рекорди: опубліковані видовищні відео

В Україні жінки-парашутистки встановили нові світові рекорди: опубліковані видовищні відео
Джерело:  online.ua

У Харкові на аеродромі "Коротич" проходять міжнародні змагання Women on Wings з парашутного спорту. За перші два дні проекту парашутистки встановили вже три унікальних світових рекорди, передає ONLINE.UA з посиланням на Харківський аероклуб ім. Гризодубової.

Перший світовий рекорд спортсменками був встановлений 1 серпня, в день відкриття змагань. Група з 57 жінок-скайдайверів зібрала велику формацію і двічі її перебудувала, таким чином показавши три фігури. Відзначається, що спортсменки на висоті понад 5000 метрів відділилися від трьох літаків і за 1,5 хвилини у вільному падінні зібралися в задану фігуру, а потім двічі її перебудували в повітрі.

Це досягнення парашутисток був визнаний світовим рекордом представниками 19 країн в категорії "Великі формації з перестроюванням серед жінок".

У четвер, 2 серпня, парашутистки встановили ще два світові рекорди, які перебили перший. Дві групи з 60 жінок-парашутисток піднялися в небо на трьох літаках (Ан-28, Ан-28, Л-410) і зібрали у вільному падінні задану фігуру і два рази її перебудували. Таким чином за два дні встановлено три світові рекорди.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український фрідайвер Андрій Хветкевич встановив новий національний рекорд України. Під час першого етапу змагань з дайвінгу на Багамських островах він здійснив занурення в воду на глибину 66 метрів без використання додаткового спорядження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?