Лукашенко знайшов спосіб знизити залежність Білорусі від Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко знайшов спосіб знизити залежність Білорусі від Росії

Лукашенко знайшов спосіб знизити залежність Білорусі від Росії
Джерело:  БелНовини

Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав аграріїв не поспішати з прискоренням розвитку сільського господарства всередині країни, щоб менше залежати від російського ринку. Проблему продовольчої безпеки він порушив під час робочої поїздки в Мінський район, передає ONLINE.UA з посиланням на БелНовини.

"Ми не будемо форсувати це, тому що продати важко. Ви бачите, як ми пробиваємося на китайський ринок, диверсифікуємо продажу продовольства по всьому світу, щоб не залежати від одного російського ринку. Ми йдемо в усі точки для того, щоб продати те, що ми сьогодні виробляємо з надлишком",- заявив Лукашенко.

Білоруський лідер підкреслив, що залежність держави від одного з ринків збуту є великою небезпекою для суверенітету країни. Тому Лукашенко закликав знизити обороти по нарощуванню обсягів продукції сільського господарства.

"Коли у тебе немає свого і тобі хтось поставляє, він в будь-який момент тебе може взяти за горло. І все: немає незалежності, немає суверенітету", - підкреслив Лукашенко.

Він пообіцяв, що як тільки з'явиться необхідність, то Білорусь в будь-який момент зможе наростити виробництво, зазначивши, що Мінськ вже виходить на китайський ринок і незабаром почне співпрацю з Африкою.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше білоруський глава Олександр Лукашенко не виключав, що республіка може втратити незалежність і увійти до складу іншої держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?