Аналітики прогнозують стрімке падіння курсу рубля - названа причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

Аналітики прогнозують стрімке падіння курсу рубля - названа причина

Аналітики прогнозують стрімке падіння курсу рубля - названа причина
Джерело:  online.ua

Російські аналітики вважають, що курс рубля може впасти на 15%, якщо США вирішать ввести санкції проти російського держборгу, передає ONLINE.UA з посиланням на "РБК".

Так, експерти з банку Citigroup впевнені, що на такий крок влада США може піти при "найгіршому сценарії", за якого іноземцям буде заборонено купувати облігації федеральної позики.

"У разі виходу нерезидентів з ОФЗ прибутковість десятирічних паперів може вирости з 7,76 до 8,61% до кінця 2018 року і до 11,9% до кінця 2019 року. Відзначається, що поширення санкцій тільки на нову емісію бондів послабить рубль приблизно на 5%",- сказано в повідомленні.

Bloomberg повідомляє, що про обмеження проти російського держборгу в Штатах знову заговорили після закликів до жорсткіших санкцій проти Росії за можливе втручання у вибори 2016 року.

Нещодавно Палата представників США прийняла законопроект "Протидія противникам Америки через санкції", спрямований на посилення санкцій проти Росії. У Білому домі повідомили, що Трамп може ветувати його, але лише для того, щоб зробити більш жорстким. Нові санкції передбачають обмежувальні заходи для європейських компаній, які будуть співпрацювати з російським Газпромом по "Північному потоку-2".

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство фінансів  США готово вивести з-під санкцій  російську компанію "Русал", президентом якої був олігарх Олег Дерипаска. В американському відомстві пояснили, що російський виробник алюмінію важливий для світового ринку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?