Виявлена несподівана небезпека для здоров'я при відмові від алкоголю
Категорія
Технології
Дата публікації

Виявлена несподівана небезпека для здоров'я при відмові від алкоголю

Виявлена несподівана небезпека для здоров'я при відмові від алкоголю
Джерело:  online.ua

Британські вчені спільно з колегами з Франції провели масштабне дослідження, в ході якого прийшли до висновку, що повна відмова від алкоголю небезпечна для здоров'я. За їх твердженням, у тих, хто повністю відмовляється від спиртного, підвищується ризик розвитку деменції, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-реліз вчених, розміщений на EurekAlert !.

Дослідження про користь і шкоду алкоголю для організму людини почалося ще в 1985 році. У ньому взяли участь майже 10 тисяч добровольців у віці 35-55 років. Протягом восьми років експерти фіксували дані про кількість випитого учасниками експерименту алкоголю і ступінь їх залежності від спиртного в 1985-1993 роках, після чого кілька десятків років спостерігали за здоров'ям добровольців.

За 23 роки спостережень було встановлено, що майже у 400 учасників дослідження була діагностована деменція. При цьому виявилося, що в більшій мірі від уражень мозку, в результаті яких розвивається слабоумство, постраждали ті добровольці, які повністю відмовилися від алкоголю.

Вчені встановили, що споживання від 1 до 14 одиниць алкоголю в тиждень сприяє захисту мозку від вікових пошкоджень, які викликають деменцію, але і попередили, що надмірне захоплення спиртними напоями, понад вищевказаної норми, збільшують на 17% ризики розвитку деменції.

Експерти також відзначили, що їм не вдалося визначити точну причину взаємозв'язку між повною відмовою від алкоголю і деменцією. Найближчим часом вони мають намір провести нові дослідження в даному напрямку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені довели користь сонячної засмаги для головного мозку людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?