Спецслужба Естонії: Yandex.Taxi зливає дані до РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Спецслужба Естонії: Yandex.Taxi зливає дані до РФ

Спецслужба Естонії: Yandex.Taxi зливає дані до РФ
Джерело:  online.ua

Поліція безпеки Естонії заявила, що приватне таксі Yandex.Taxi надсилає зібрані сервісом дані на російські сервери. Влада країни закликала своїх громадян звернути увагу на цю інформацію, передає ONLINE.UA з посиланням на Postimees.

"У Росії, на сервери якої йде інформація, не діють вимоги Європейського союзу про захист даних. Додаток Yandex.Taxi запитує доступ до великої кількості конфіденційної інформації і дозвіл використовувати функції пристрою - можливість активувати камеру та мікрофон, управляти доступом до Wi-fi, а пізніші версії програми можуть збільшити кількість необхідних доступів до функцій", - додали в Міністерстві оборони Естонії.

Зазначимо, що Yandex.Taxi почав свою діяльність в Естонії цього року. Керівник підрозділу CERT-EE Департаменту державної інфосистеми Тину Таммер сказав, що відомство нікому не забороняє використовувати додаток для виклику таксі, зокрема держслужбовців, але закликає користувачів бути пильними.

Як повідомляв ONLINE.UA, генеральний директор Департаменту зовнішньої розвідки Естонії Мікк Марран заявив, що вдалося розкрити мережу агентів впливу Росії серед громадських діячів, таких як журналісти, дипломати, бізнесмени та політики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?