США готують новий удар по Росії по лінії Інтерполу
Категорія
Політика
Дата публікації

США готують новий удар по Росії по лінії Інтерполу

США готують новий удар по Росії по лінії Інтерполу
Джерело:  online.ua

США готують нові санкції проти російських правоохоронців, яким мають намір обмежити право на розшук через Інтерпол. У Конгресі США готують відповідний законопроект, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Відзначається, що американські сенатори вважають, що Росія зловживає механізмом оголошення людей в міжнародний розшук по лінії Інтерполу, користуючись цим правом переважно в політичних цілях для переслідування своїх політичних опонентів.

"Генпрокурору в координації з міністром внутрішньої безпеки слід використовувати вплив США в Інтерполі для обмеження і припинення зловживання урядом РФ механізмами Інтерполу, включаючи тимчасову заборону на використання урядом Російської Федерації механізму "червоних повідомлень", - йдеться в документі.

Також в Конгресі США переконані, що особам, яких оголосив в розшук Інтерпол за запитом Росії, не повинні обмежувати в'їзд в США і треба надати право на отримання політичного притулку в Сполучених Штатах.

В даному законопроекті також йдеться про введення санкцій на операції з державними паперами Росії з терміном погашення в 14 днів. Якщо документ буде прийнятий, то американським фізичним і юридичним особам заборонять проводити будь-які операції з суверенним боргом Росії.

В даний час законопроект про нові антиросійські санкції знаходиться на розгляді в профільному комітеті Сенату.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Велика Британія ввела санкції проти російських компаній, які причетні до будівництва незаконного Кримського моста на анексованому півострові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?