З російської колонії вийшов на свободу один з українських політв'язнів
Категорія
Україна
Дата публікації

З російської колонії вийшов на свободу один з українських політв'язнів

З російської колонії вийшов на свободу один з українських політв'язнів
Джерело:  online.ua

У п'ятницю, 3 серпня, з російської колонії вийшов на свободу один з українських політв'язнів Олександр Костенко. Він приїде до Києва 6-7 серпня, передає ONLINE.UA з посиланням на першого віце-спікера Верховної Ради Ірину Геращенко.

В даний час Костенко вже знаходиться під захистом української влади. Він прямує до Москви разом з українським консулом, звідки вилетить на батьківщину.

Зі звільненим в'язнем Кремля вже поговорив по телефону український глава Петро Порошенко. Він назвав Костенко великим молодцем, який незважаючи на роки серйозних випробувань в російській в'язниці, не втратив свою тверду проукраїнську позицію.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова повідомила, що звільненому Костенко в Києві нададуть тимчасове житло.

"Це 2 кімнати з балконом, санвузлом. Частково мебльовані - є три ліжка, зараз займаємося комплектуванням меблів. Безумовно, це тимчасове житло на півроку-рік. Ми будемо допомагати Олександру оформити статус внутрішньо переміщеної особи і з усім, що з цим пов'язано",- повідомила Денисова, опублікувавши фото тимчасового житла для Костенка.

Нагадаємо, кримського активіста Олександра Костенко заарештували в 2015 році. Його звинуватили в нападі на співробітника "Беркута" під час Євромайдану. Він був засуджений судом окупованого Сімферополя до 4 років позбавлення волі, після чого був переведений в колонію Кірово-Чепецька Кіровської області Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Парижі провели потужну акцію в підтримку українського політв'язня Олега Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?