Глава Міноборони Швеції звинуватив Шойгу в черговій брехні
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Міноборони Швеції звинуватив Шойгу в черговій брехні

Глава Міноборони Швеції звинуватив Шойгу в черговій брехні

Твердження глави Міноборони Росії Сергія Шойгу про те, що НАТО отримало необмежений доступ в повітряний простір і територіальні води Швеції є брехливим.

Про це заявив міністр оборони Швеції Петер Хультквіст, коментуючи чергову брехливу інформацію, яку поширив Шойгу, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Те, що описує міністр оборони Росії - це брехня. НАТО не має необмеженого доступу ні до фінських, ні до шведських територіальних вод і повітряного простору", - сказав Хультквіст.

Він запевнив, що Швеція як і раніше вільна від військових альянсів, а вхід будь-якого іноземного судна або літака в територіальний простір Швеції можливий тільки після отримання спеціального дозволу.

Таким чином Хультквіст відреагував на заяву Шойгу про те, що НАТО уклало договір з Фінляндією і Швецією, який передбачає їх повноправну участь в навчаннях Альянсу в замін на безперешкодний доступ в повітряний простір і територіальні води цих країн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міноборони Фінляндії аналогічним чином відреагувало на брехливу заяву Шойгу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?