Стало відомо про секретний лист Росії в Генштаб США
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо про секретний лист Росії в Генштаб США

Стало відомо про секретний лист Росії в Генштаб США
Джерело:  Reuters

Російський Генштаб запропонував вищому військовому командуванню США план по відновленню Сирії. Ці пропозиції були спрямовані в таємному листі голові Об'єднаного комітету начальників штабів, генерал-майору Джозефу Данфорду, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

У листі, який було передано через закритий канал комунікації, глава російського Генштабу Валерій Герасимов закликав Вашингтон посприяти відновленню тих сирійських райнов, які контролюється президентом Сирії Башаром Асадом.

"У пропозиції стверджується, що сирійському режиму не вистачає обладнання, палива, інших ресурсів, необхідних для відновлення країни, для повернення біженців",- наводить текст з російського послання американській стороні агентство.

Відзначається, що в США "холодно" сприйняли пропозиції Росії по Сирії. Також джерело зазначило, що цим планом Москва в черговий раз продемонструвала свій намір переломити хід війни в Сирії на користь Асада, чинячи тиск на США.

Також джерело вказало, що США продовжать дотримуватися своєї позиції щодо Сирії і готові докласти зусиль до відновлення цієї країни, але за умови, що в Сирії пройдуть вибори під наглядом ООН, які запустять політичне рішення сирійського конфлікту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російський глава Володимир Путін хоче укласти угоду з Трампом по Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?