Росія має намір закрити кордон з Білоруссю
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія має намір закрити кордон з Білоруссю

Росія має намір закрити кордон з Білоруссю

Москва має намір змінити режим перетину російсько-білоруського кордону при в'їзді в РФ. Планується ввести заборону на в'їзд іноземного транспорту з території Білорусі, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Відзначається, що вже 1 серпня російським прикордонникам надійшло розпорядження не пропускати в Росію водіїв з будь-якими паспортами, крім російських і білоруських. Пізніше, з невідомих причин, цей указ відклали на невизначений термін.

Відомо, що тільки єдиній категорії іноземців не планують закривати в'їзд в РФ - це водії-міжнародники з посвідченнями IDP (International driving permit), яке є ліцензією на право здійснення даного виду діяльності. Правда, з 14 грудня в РФ вступає в силу вимога про перевірку у міжнародників не тільки посвідчення IDP, а й Свідоцтва професійної компетентності (СПК).

Далекобійники повідомили, що вже зараз пункт пропуску "Красное" виглядає як прикордонний пункт в класичному його розумінні - спочатку проводиться паспортний контроль, а потім весогабаритний, транспортний, митний та фітосанітарний.

Нагадаємо, в 2016 році Росія змінила правила в'їзду з території Білорусі для громадян ЄС і ЄЕС. Вони вже два роки змушені в'їжджати в Росію з території інших країн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Л укашенко заявив про готовність ввести прикордонний контроль на кордоні з Росією, якщо російська сторона продовжить порушувати домовленість і не прибере підрозділи ФСБ зі свого боку, які фактично охороняють держкордон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?