Апокаліпсис наближається: вчені б'ють на сполох через наближення "неймовірного Халка" до Землі
Категорія
Технології
Дата публікації

Апокаліпсис наближається: вчені б'ють на сполох через наближення "неймовірного Халка" до Землі

Апокаліпсис наближається: вчені б'ють на сполох через наближення "неймовірного Халка" до Землі
Джерело:  online.ua

До Землі на великій швидкості наближається гігантська комета, яку назвали "неймовірним Халком" в честь супергероя Marvel Comics через специфічне зелене сяйво. Вона в два рази більше за розмірами Юпітера і 16 серпня максимально наблизиться до нашої планети, передає ONLINE.UA.

Навколосонячна комета С/2017 S3 або "неймовірний Халк", як прозвали її в науковому світі, має відмінну рису - у неї немає хвоста, тому серед астрономів є безліч протиріч щодо небезпеки цього небесного тіла для Землі.

Одні вчені впевнені, що з "неймовірним Халком" до Землі наближається апокаліпсис, так як невідомо, що може статися при попаданні її під прямі сонячні промені. Деякі конспірологи і зовсім пов'язують появу комети з біблійними одкровеннями Іоанна Богослова, згідно з якими смерть для всього живого на планеті прийде у вигляді зеленого вершника на коні.

Деякі вчені вважають, що "неймовірний Халк" не є кометою через відсутність хвоста. Вони переконані, що дана комета - це загадкова планета Нубіру з астрономічних легенд і міфів, яка не менш небезпечна для землян.

При цьому в Астрономічній співтоваристві БФУ ім. Канта переконані, що "неймовірний Халк" не становить небезпеки для Землі. Вчені цієї спільноти відзначають, що 7 серпня ця комета максимально наблизиться до нашої планети на відстань 0,76 астрономічних одиниць, що в три рази більше відстані між Венерою і Землею. Тому ця подія пройде непоміченою для землян, а на небосхилі Халк з'явиться тільки у вигляді тьмяною точки.

Також астрономи запевнили, що "неймовірний Халк" розвалився на кілька великих шматків ще кілька тижнів тому і зараз його осколки повільно розходяться в сторони. Вчені підкреслили, що більш детально про долю цієї комети можна буде судити після 10 серпня, коли "неймовірний Халк" буде знаходитися на мінімальній відстані від Сонця.

"Щорічно десятки великих астероїдів та інших комет проходять набагато ближче до нашої планети. Наприклад, знаменита комета Галлея, що повертається до нас раз в 76 років, в 837 році проходила всього в 0,03 а.о. від Землі без будь-яких неприємних наслідків для людства",- розвіяли експерти побоювання про наближення кінця світу.

Раніше ONLINE.UA публікував відео "неймовірного Халка", що наближається до Землі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?