"Мабуть, Естер": книга киянки очолила престижний список "New Yorker"
Категорія
Культура
Дата публікації

"Мабуть, Естер": книга киянки очолила престижний список "New Yorker"

"Мабуть, Естер": книга киянки очолила престижний список "New Yorker"
Джерело:  online.ua

Українська письменниця Катя Петровська справила світовий фурор своєю новою книгою під назвою "Мабуть, Естер". Цей твір очолив список рекомендацій самого популярного інтелектуального американського журналу New Yorker.

Про успіх Каті Петровської повідомив український письменник Андрій Курков на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Катя Петровська вже багато років проживає в Німеччині. Роман "Мабуть, Естер" вона написала на німецькій мові два роки тому. Тоді за цю книгу Катя отримала премію Бахман - одну з найпрестижніших німецьких літературних нагород.

Нещодавно книгу киянки перевів на українську мову Юрій Прохасько. Після чого вона стала користуватися великим попитом в українців.

Раніше про книгу Каті Петровської розповідав інший український письменник Сергій Жадан. Він називав роман киянки сімейним розслідуванням, в якому важливо не відновлення хронології, а пам'ять про свою сім'ю, яка тісно переплітається з пам'яттю національною.

"Тому пам'ять про життя і зникнення представників однієї єврейської родини, пам'ять про Голокост і переслідування євреїв так чи інакше стосується і всіх інших, вона об'єднує в минулому представників різних народів, громадян різних держав. У цьому сенсі книга Каті жахливо доречна, оскільки нагадує, що пам'ять неможливо приватизувати, і нейтралізувати її теж неможливо - так чи інакше вона стосується всіх, хто до неї доторкається, всіх, хто опиняється в зоні її впливу", - розповідав про книгу Каті Петровської Жадан.

При цьому сама Катя раніше заявляла, що не вважає себе письменницею. Вона запевняла, що нічого в своїх творах не вигадує сама.

"Я не письменник. Просто я пишу. Це різні речі. Я нічого не вигадую, мені кажуть, що це хороший роман, але це не роман, це правда",- коментувала Петровська книгу "Мабуть, Естер".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що дитяча книга "Я так бачу" стала найкрасивішою книгою року в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?