Країни Європи накрила аномальна спека: є перші жертви
Категорія
Світ
Дата публікації

Країни Європи накрила аномальна спека: є перші жертви

Країни Європи накрила аномальна спека: є перші жертви
Джерело:  BBC

В європейських країнах встановлено історичний рекорд щодо підвищення температури повітря. Цими вихідними, 4-5 серпня, жителі Європи переживають аномальну спеку, від якої вже померло кілька людей, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Відзначається, що в деяких райнах Португалії температура повітря в ці вихідні досягла 46 градусів, що близько до національного рекорду в 47,7 градусів. Через аномальну спеку пляжі Португалії практично спорожніли, а метеорологи не виключають, що температура повітря може ще підвищуватися і перевищити позначку в 50 градусів.

В Іспанії також бушує спека. там в південних містах температура повітря вже досягла +44 градусів, а за останній тиждень від теплового удару загинули три людини.

Тепературний рекорд встановлений також в Німеччині. Там температура повітря вже перевищує позначки в +35 градусів. Аномальна спека вже привела до пожеж і зниження рівня води в річках. У зв'язку з аномальною погодою Міністерство сільського господарства Німеччини вже зараз прогнозує скорочення врожаю зерна на 7-8 млн тонн, а загальний економічний збиток країни в 1,4 млрд євро.

Про екстермальну спеку повідомили і в Італії. Там температура повітря вже наближається до позначки в +48 градусів. Така температура є абсолютним європейським рекордом, який був встановлений в 1977 році.

У Франції через аномальну спеку закрили чотири ядерні реактори, щоб уникнути надмірного нагріву води в річках, з яких береться вода для їх охолодження, а потім туди повертається. У Нідерландах через високі температур плавиться асфальт, тому влада закрила кілька доріг.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кліматологи попереджали про настання аномальної спеки в 571 місті Європи, де зміниться клімат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?