Ви боретеся за право світу жити без агресії: відомий французький письменник написав листа Сенцову
Категорія
Україна
Дата публікації

Ви боретеся за право світу жити без агресії: відомий французький письменник написав листа Сенцову

Ви боретеся за право світу жити без агресії: відомий французький письменник написав листа Сенцову
Джерело:  The Guardian

Відомий французький письменник Джонатан Літтел написав відкритого листа бранцю Кремля Олегу Сенцову. У своєму посланні автор, який раніше отримав Гонкурівську премію за книгу про фашистську окупацію Криму, запевнив українського режисера, що весь світ хоче бачити його вільним, передає ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

У листі Літтел написав, що голодовка Сенцова, яка триває вже понад 80 днів, є найжорсткішою з усіх можливих форм протесту, висловивши надію, що цей кошмар скоро закінчиться.

"Російський режим розуміє лише одне: владу і баланс сил. Це виходить з голів від президента Путіна до невибагливого слідчого ФСБ, який вимагав від Вас визнання. Це те, що Ви повністю усвідомили, і для мене це пояснює Ваш жест, Ваше рішення припинити харчування: це спосіб змінити баланс сил, перенести його в свою користь і, можливо, повернути його проти Ваших переслідувачів", - зазначив письменник.

При цьому Літтел впевнений, що боротьба Сенцова проти путінського режиму недаремна. Він вважає, що протести українського політв'язня проти незаконної анексії Криму, проти грубих порушень міжнародного права і прав людей Росією, проти недопустимого насильства і репресій, проти пропаганди, брехні і дезінформації, мають велике значення.

На завершення листа Літтел побажав Сенцову якнайшвидшого звільнення з російської в'язниці, зазначивши, що він і багато інших людей по всьому світу щиро підтримують режисера і його боротьбу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Парижі поряд з міською мерією провели потужну акцію в підтримку Олега Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?