Повне перезавантаження: скільки днів має тривати ідеальна для здоров'я відпустка
Категорія
Технології
Дата публікації

Повне перезавантаження: скільки днів має тривати ідеальна для здоров'я відпустка

Повне перезавантаження: скільки днів має тривати ідеальна для здоров'я відпустка
Джерело:  ELLE Україна

Вчені з університету Неймегана в Нідерландах провели маштабне дослідження, за результатами якого визначили, скільки днів має тривати ідеальна для здоров'я відпустка. Виявилося, що для повного перезавантаження людині досить 7-8 днів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЕLLE.

Тривалість ідеальної для здоров'я відпустки експерти з'ясували в ході експерименту, до якого залучили кілька десятків людей. Спочатку вчені визначили стан їх самопочуття перед відпусткою, а потім відправили на відпочинок, але на різні терміни - від 15 до 34 днів. Під час відпустки вони фіксували стан здоров'я учасників, ступінь їх втоми, настрій і рівень енергії.

Результати дослідження показали, що для повного відновлення після робочих буднів людині досить 7-8 днів. При цьому також встановлено, що для повернення до попереднього рівня робочої життя потрібно стільки ж часу, незалежно від того, скільки людина відпочивала.

Таким чином вчені переконалися, що ідеальна відпустка повинна тривати не більше 8 днів, але брати її потрібного кілька разів на рік, щоб бути завжди у формі. Вони запевнили, що часті тижневі відпустки більш корисні для здоров'я, ніж одна 30-денна відпустка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в чені виявили несподівану небезпеку для здоров'я при повній відмові від алкоголю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?