Спровокує страшний конфлікт: РФ відреагувала на можливий вступ Грузії в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Спровокує страшний конфлікт: РФ відреагувала на можливий вступ Грузії в НАТО

Спровокує страшний конфлікт: РФ відреагувала на можливий вступ Грузії в НАТО
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що вступ Грузії в НАТО може привести до катастрофічних наслідків, а також "спровокувати страшний конфлікт", передає ONLINE.UA з посиланням на агентство ТАСС.

"Це (вступ Грузії в НАТО – ред.) може спровокувати страшний конфлікт, незрозуміло, навіщо це треба", - сказав Медведєв.

Окрім того, голова російського уряду стверджує, що війни в Грузії у 2008 році можна було уникнути. Він додав, що "ніякої неминучості не було".

Який "старшний конфлікт" Медведєв мав на увазі - не вказано.

 Нагадаємо, що раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг знову підтвердив намір організації прийняти Грузію до Альянсу. Десять років тому на саміті НАТО в Бухаресті глави держав Альянсу пообіцяли, що Україна і Грузія з часом стануть членами НАТО. Після цього очільник Кремля Володимир Путін, заявив, що Росія "вкрай негативно" поставилася б до подальшого розширення НАТО, зокрема, через входження до Альянсу Грузії і України.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Альянс готується розширити сили швидкого реагування в Європі для протидії Росії в разі нападу. Додаткові 30-тисячні сили будуть оснащені сотнями бойових кораблів і літаків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?