Євросоюз хоче приєднатися до відновлення і розвитку Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Євросоюз хоче приєднатися до відновлення і розвитку Донбасу

Євросоюз хоче приєднатися до відновлення і розвитку Донбасу
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна вітає готовність країн Євросоюзу приєднатися до відновлення звільнених від сепаратистів територій Донбасу, передає ONLINE.UA з посиланням на Facebook українського лідера.

"Україна вітає готовність Європейського Союзу долучитися до відновлення і розвитку звільнених від російського агресора територій Донецької і Луганської областей", - сказано в повідомленні.

Президент зазначив, що на саміті Україна - ЄС було досягнуто домовленості про запуск його ініціативи щодо "патронажу" з боку зацікавлених держав-членів ЄС над окремими містами і районами цих територій для реалізації проектів адресної допомоги на відновлення інфраструктури, економічного розвитку, забезпечення нормальної життєдіяльності громад.

Нещодавно секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що ідея щодо проведення референдуму на Донбасі, за присутності там російських військ, є провокацією та нісенітницею. Він підкреслив, що Росія не знімає з порядку денного агресивну форму військового тиску на Україну та продовжує концентрувати війська вздовж кордону.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент РФ Володимир  Путін прокоментував свою пропозицію  щодо проведення референдуму на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?