Цинічно і демонстративно: Україна відреагувала на візит Путіна до Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Цинічно і демонстративно: Україна відреагувала на візит Путіна до Криму

Цинічно і демонстративно: Україна відреагувала на візит Путіна до Криму
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв’язку із черговим візитом президента Росії Володимира Путіна до анексованого Криму. Вказано, що візит, що відбувся 4 серпня, був неузгодженим з офіційним Києвом, передає ONLINE.UA з посиланням на пресс-службу відомства.

"Україна вважає цей візит і будь-які так звані поїздки російських посадовців до тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та м. Севастополь (Україна) грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права, зобов’язаннями за двосторонніми і багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна і Росія", – сказано в повідомленні МЗС.

Також представники українського відомства підкреслили, що автономна республіка Крим та м. Севастополь є невід'ємною частиною України в її міжнародно-визнаних кордонах. Наголошується, що це визнається всією міжнародною спільнотою, яка вже неодноразово давала належну оцінку міжнародно-протиправним діянням Російської Федерації шляхом схвалення відповідних резолюцій ООН, Ради Європи, ОБСЄ, інших міжнародних організацій, а також запровадження санкцій проти РФ як держави-окупанта.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 4 серпня російський глава Володимир Путін незаконно відвідав окупований Крим, де прийняв участь у гала-концерті зірок світового балет і провів зустріч з "губернатором Севастополя" Дмитром Овсянниковим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?