Отруєння Скрипаля: Лондон готує запит на екстрадицію двох підозрюваних росіян
Категорія
Світ
Дата публікації

Отруєння Скрипаля: Лондон готує запит на екстрадицію двох підозрюваних росіян

Отруєння Скрипаля: Лондон готує запит на екстрадицію двох підозрюваних росіян
Джерело:  The Guardian

Слідство щодо отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії встановило імена двох росіян, які причетні до злочину. Британський уряд вже готує офіційний запит на їх екстрадицію, передає ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Видання з посиланням на власні джерела відзначило, що через кілька місяців розслідування, в якому брали участь сотні офіцерів поліції і розвідки, було встановлено, що головними фігурантами в справі про отруєння Скрипаля є двоє росіян, дії яких вони простежили від їх прибуття до Великої Британії і до від'їзду до Росії.

На даний момент служба Королівської прокуратури вже підготувала запит на екстрадицію росіян і готова його направити в Москву. Не виключається, що Росія "безсумнівно відмовить", а сам запит може стати причиною нового російсько-британського дипломатичного конфлікту.

Нагадаємо, екс-розвідника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли в британському Солсбері в березні 2018 року. В ході слідства було встановлено, що на них була здійснена хімічна атака за допомогою нервово-паралітичної речовини "Новачок". Велика Британія стверджує, що за отруєнням стоїть Росія. У Москві звинувачення заперечують.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що поліція Великої Британії вийшла на нових фігурантів у справі про отруєння Скрипаля в Солсбері.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?